30 σειρές που μπορείς να στρημάρεις εδώ και τώρα στο ελληνικό Netflix

Oπως ευρύτατα συζητήθηκε πριν λίγες μέρες στα ιντερνετικά social media, το Netflix ξεμπλόκαρε τον γεωγραφικό περιορισμό σε σχεδόν κάθε χώρα του πλανήτη, με αποτέλεσμα και η Ελλάδα να διαθέτει πλέον επισήμως την υπηρεσία. Αυτό που καταλαβαίνει κανείς ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στην αρχικά προσφερόμενη βιβλιοθήκη τίτλων είναι πως το Netflix απλά προσφέρει α) υλικό δικής του παραγωγής που δεν ανήκει ήδη αλλού (πχ το «House of Cards» είναι αγορασμένο από τον OTE TV οπότε δε θα το βρεις εδώ) και β) ό,τι άλλες σειρές και ταινίες τυχαίνει να έχει αγορασμένα για την περιοχή και δεν ανήκουν τα δικαιώματα σε κάποιο άλλο κανάλι
Το αποτέλεσμα είναι μια φυσιολογικά περιορισμένη προσφορά τίτλων, αλλά για αρχή δεν είναι άσχημα. Η μαγκιά του Netflix την παρούσα στιγμή είναι ότι έχει καταφέρει...
σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα να παράγει αρκετά μεγάλο δικό του (και σε γενικές γραμμές εξαιρετικό) υλικό, ώστε να σου δίνει αρκετά καλό λόγο να γραφτείς συνδρομητής σε πρώτη φάση.

Αυτό που προσωπικά μου έλειψε περισσότερο σκανάροντας του διαθέσιμους τίτλους είναι οι κάπως παλιότερες παραγωγές. Πχ στο Αμερικάνικο συναντάς κλασικές σειρές όπως το «Cheers» ή το «MAS*H» ή το «Star Trek» ή ακόμα και τη «Xena». Εδώ έχουμε αποκλειστικά σύγχρονα πράγματα, κυρίως τρέχοντα μάλιστα. Oπως είπαμε, αρχή είμαστε ακόμα, οπότε θα τα δούμε και στην πορεία όλα αυτά.

Για την ώρα, αυτές είναι 30 σειρές που ξεχωρίσαμε. (Συνολικά είναι καμιά 50αριά, συν πολλά παιδικά animation συν κάτι ντουζίνες από σεζόν «Power Rangers».)



«How to Get Away with Murder»

Εκείνη από τις σειρές της Σόντα Ράιμς που δεν είναι της Σόντα Ράιμς αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα γιατί, ειδικά η 1η σεζόν της, είναι καταπληκτική. Δικαστικό θρίλερ με συνωμοσίες, με φόνους, με σεξ, με σαπουνόπερα, με ανατροπές, φλασμπάκ, αποκαλύψεις, και ερμηνειάρα από Βάιολα Ντέιβις που βραβεύτηκε με Eμμυ. 1 σεζόν διαθέσιμη.

Διαβάστε ακόμα: Ο πιλότος | Η 1η σεζόν | Η 2η σεζόν | Η Σόντα Ράιμς



«Brooklyn Nine-Nine»

Από τις πιο αστείες και feelgood σειρές στην τηλεόραση αυτή τη στιγμή. Ο Τζέικ Περάλτα είναι αξιαγάπητος douche μπάτσος που δεν παίζει με τους κανόνες, αλλά όχι με τον ψυχασθενή αντιηρωικό τρόπο, περισσότερο με τον ‘έρχομαι στο γραφείο για να κάνω φάρσες στο αφεντικό μου’ τρόπο. Η Τσέλσι Περέτι είναι το spirit animal κάθε κουλ ανθρώπου του γαλαξία. Αντρέ Μπράουερ ως αφεντικό με το πιο εκφραστικό ανέκφραστο ύφος που έχει υπάρξει. 2 σεζόν διαθέσιμες.

Διαβάστε ακόμα: Η 1η σεζόν | Η 2η σεζόν



«Penny Dreadful»

O Δράκουλας, ο Φρανκενστάιν, ο Ντόριαν Γκρέι και η Εύα Γκριν (που ξεπερνάει όλους τους άλλους μαζί) σε ένα απολαυστικό τερατο-mash-up εποχής, με τρόμο, με ατμόσφαιρα, με σκοτάδι, και με όσα ερμηνευτικά ξεσπάσματα που θα σε κάνουν να γουρλώσεις τα μάτια σου μπορείς να περιμένεις από έναν άνθρωπο. 1 σεζόν διαθέσιμη.

Διαβάστε ακόμα: Και ο Θεός έπλασε τον Φρανκενστάιν



«Master of None»

Ο Αζίζ Ανσάρι σε μια γλυκιά millennial κοινωνική δραμεντί για τις μοντέρνες σχέσεις και τη μοντέρνα κοινωνία. Κάθε επεισόδιο αναζητά κάτι διαφορετικό. Από τις πιο ενδιαφέρουσες σειρές του 2015. 1 σεζόν διαθέσιμη

Διαβάστε ακόμα: Το ημερολόγιο των millennials



«Unbreakable Kimmy Schmidt»

Ο καλύτερος κωμικός β’ ρόλος της περσινής τηλεόρασης (μόνο πίνο νουάρ γενικά) στη νέα σειρά της Τίνα Φέι που ξεκινώντας από ένα απρόσμενα σκοτεινό μέρος (ένα καλτ γυναικών αποκλεισμένο από τον έξω κόσμο) καταλήγει σε κάτι απελευθερωτικό και αστείο. Ο Τζον Χαμ πιο αστείος από όσο έχει υπάρξει ποτέ. 1 σεζόν διαθέσιμη.

Διαβάστε επίσης: Μετά την αποκάλυψη



«Better Call Saul»

Το απίστευτα ανθρώπινο και ψυχωμένο πρίκουελ / spin-off του «Breaking Bad», με τον Μπομπ Oντενκερκ και τον Τζόναθαν Μπανκς στο ρόλο δυο ανθρώπων που δίνουν μάταιες μάχες για τη σωτηρία της ψυχής τους. Πανέμορφο, σκληρό, αστείο, και αξέχαστο. 1 σεζόν διαθέσιμη.

Διαβάστε επίσης: Αυτό | Κι αυτό | Κι ετούτο



«Breaking Bad»

To «Breaking Bad». Όλη η σειρά διαθέσιμη.

Διαβάστε επίσης: Μια επανάληψη στη σειρά | Πώς ο θρίαμβος στα Έμμυ αλλάζει τα πάντα



«Jane the Virgin»

Το CW είναι μακράν το καλύτερο Αμερικάνικο network αυτή τη στιγμή, το οποίο πριν λίγα χρόνια θα ακουγόταν εξωφρενικό. Μιλάω για το CW κι όχι για τη σειρά, που έχει αγαπηθεί από την κριτική και έχει κερδίσει Χρυσή Σφαίρα με την πρωταγωνίστριά της, Τζίνα Ροντρίγκεζ, επειδή είμαι ακόμα κάπου στην 1η σεζόν και παλεύω με το χρόνο. 1 σεζόν διαθέσιμη.



«Wet Hot American Summer: First Day of Camp»

Ούτε το χρειαζόμασταν, ούτε θα το θυμόμαστε για πολύ καιρό. Αλλά περάσαμε καλά; Περάσαμε φανταστικά, σε αυτή την παντελώς κουφή πρίκουελ συνέχιση μιας εκ των πιο καλτ ταινιών της περασμένης δεκαετίας. Όλη η σειρά διαθέσιμη.

Διάβασε επίσης: H καθόλου απαραίτητη, τέρμα παρανοϊκή ύπαρξη



«Peaky Blinders»

Κίλιαν Μέρφι εναντίον Σαμ Νιλ σε πόλεμο αστυνομίας και συμμοριτών στην Αγγλία του μεσοπολέμου. Έχει και Τομ Χάρντι στην πορεία. Όλη η σειρά διαθέσιμη.

Διαβάστε ακόμα: H βρετανική τηλεόραση μόλις έγινε λίγο πιο βίαιη



«The Fall»

Eνας από τους καλύτερους ρόλους στην καριέρα της Γκίλιαν Άντερσον, με μια αστυνομικό στο κατόπι ενός σίριαλ κίλερ σε ένα Μπέλφαστ που το βλέπεις και το αισθάνεσαι. Όλη η σειρά διαθέσιμη.

Διαβάστε ακόμα: Όχι μια ακόμα σειρά με σίριαλ κίλερ



«Black Mirror»

H sci-fi δυστοπία του Τσάρλι Μπρούκερ, σαν μοντέρνα μετενσάρκωση του «Twilight Zone» για τον φόβο του ‘πέντε λεπτά από τώρα’. Ως σειρά ανθολογίας είναι άνιση, αλλά έχει μερικές πραγματικά συγκλονιστικές στιγμές. Όλη η σειρά διαθέσιμη.

Διαβάστε επίσης: Η χρονιά της βρετανικής TV



«Daredevil»

H σειρά που έφερε τη σκοτεινή πλευρά των υπερηρώων της Marvel στην οθόνη του Netflix είναι μια μάχη ενοχής ανάμεσα στον τυφλό δικηγόρο και στον κοινωνιοπαθή wannabe σωτήρα μιας αμαρτωλής πόλης. Επίσης, αισθητικά ένα σκαλί πάνω από ό,τι άλλο υπερηρωικό. 1 σεζόν διαθέσιμη.

Διάβασε επίσης: Η 1η σεζόν



«Archer»

Τρελό κατασκοπικό animation που δεν έχω δει :-( 6 σεζόν διαθέσιμες.



«Spartacus»

Η υπερβίαια, απολαυστικά trash αισθητικής εξιστόρηση μιας κάποιας εκδοχής των περιπετειών ενός κάποιου Σπάρτακου, από τις μέρες της σκλαβιάς και τις αρένες μέχρι την μεγάλη εξέγερση. Η σειρά δεν αποτυγχάνει ούτε στιγμή. Ολη η σειρά διαθέσιμη.

Διαβάστε επίσης: Μια σκηνή | Το φινάλε



«The IT Crowd»

Η σειρά που μας έδωσε μια από τις διασημότερες κωμικές ατάκες του 21ου αιώνα, καθώς και τον Ρίτσαρντ Αγιοάντε. Ολη η σειρά διαθέσιμη.



«Elementary»

Το καλύτερο από τα δύο shows για τον Σέρλοκ Χολμς OH NO HE DIDN’T. Οχι, πέρα από πλάκα, μια από τις κεντρικές σειρές στην procedural επανεφεύρεση του CBS, μια σειρά που -τουλάχιστον στις 2 σεζόν που έχω δει- κατάφερνε να προσεγγίζει τον μύθο του ήρωα με έξυπνο ποπ τρόπο. 2 σεζόν διαθέσιμες.

Διάβασε επίσης: Τα νεο-procedurals του CBS



«Black Sails»

Πρίκουελ του «Treasure Island» που μαζεύει όλο και περισσότερους φαν σεζόν με τη σεζόν. Μόλις ξεκίνησε η 3η στην Αμερική, αλλά εδώ υπάρχει η 1η διαθέσιμη για να κάνεις την αρχή.



«Blacklist»

Για όλους τους φαν του απολαυστικού overacting του Τζέιμς Σπέιντερ. 1 σεζόν διαθέσιμη.



«Skins»

Από τις σημαντικότερες σειρές των ‘00s, το Αγγλικό εφηβικό POV δράμα τριών γενεών χαρακτήρων, που μας σύστησε τον ξέφρενο νυχτερινό κόσμο του Μπρίστολ μέσα από ιστορίες ακροτήτων- τόσο σε επίπεδο χαρακτήρων, όσο και σε επίπεδο δημιουργικό. Όλη η σειρά διαθέσιμη.

Διάβασε επίσης: Η 5η σεζόν της σειράς ως απόγονος του Τζον Χιουζ



«Weeds»

Το θυμάστε; Τρελό. Έχει εξαφανιστεί από την ανθρώπινη μνήμη αυτή η σειρά. Αλλά νομίζω οι 3 πρώτες σεζόν εξακολουθούν να είναι πολύ καλή τηλεόραση. Πριν το «Breaking Bad», μια μητέρα στα προάστια το γύρισε στην εμπορεία ναρκωτικών για χάρη της οικογένειάς της. Μέρι-Λουίζ Πάρκερ σε τρομερό ρόλο, Τζέντι Κόχαν (του «Orange Is the New Black») στα του δημιουργικού. Όλη η σειρά διαθέσιμη.



«Narcos»

Μιλώντας για ναρκωτικά, το πιο μεγάλο διεθνές χιτ του Netflix, η αφήγηση της ανόδου του Πάμπλο Εσκομπάρ σε μια πολύ προσεγμένη παραγωγή. 1 σεζόν διαθέσιμη.



«Making a Murderer»

Κάθε φορά που μιλάω για αυτό το ντοκιμαντέρ θυμώνω σε βαθμό Χαλκ. Τα γράψαμε αναλυτικά πολύ πρόσφατα, αλλά ας πούμε απλά πως δεν είναι τυχαία το πιο καυτό θέμα της pop culture συζήτησης τον μήνα που πέρασε. Ολη η σειρά διαθέσιμη.

Διάβασε επίσης: Μια καθηλωτική καταγραφή ανθρώπινης αποτυχίας



«Bates Motel»

Το πρίκουελ του «Ψυχώ» που δεν είχε δικαίωμα να λειτουργεί όσο καλά λειτουργεί. Από τον Κάρλτον Κιουζ, του «Lost», με τη Βέρα Φαρμίγκα ψυχωτικότατη και το ασφυκτικό κλίμα τρόμου και άγχους να υπογραμμίζει τα πάντα. 3 σεζόν διαθέσιμες.

Διάβασε επίσης: Ο Νόρμαν Μπέιτς πριν το Ψυχώ



«The 100»

Αλλο ένα CW που μόλις έπιασα, μέρος του trend των μετα-αποκαλυπτικών βασανιστηρίων για σέξι εφήβους. Εδώ τα πιτσιρίκια-εγκληματίες προσγειώνονται σε έναν πιθανώς τοξικό πλανήτη και οι γονείς τους προσπαθούν να τους ελέγξουν από Εκεί Ψηλά. ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ. 2 σεζόν διαθέσιμες.



«Danger Mouse»

Ναι, το γνωστό. Με έπιασε μια τρομερή επιθυμία να κάτσω να χαζέψω τις περιπέτειες του ποντικού-κατασκόπου με το απίστευτα catchy τραγουδάκι τίτλων αρχής. Ολη η σειρά διαθέσιμη.



«Bloodline»

Το σωστό, το στιβαρό, το όμορφο, το καλοερμηνευμένο οικογενειακό δράμα, με ένα καστ πέντε αστέρων (Μπεν Μέντελσον στην ερμηνεία της χρονιάς κι από κοντά Κάιλ Τσάντλερ, Λίντα Καρντελίνι, Σίσι Σπέισεκ) και ένα πολύ σκοτεινό, εξαιρετικής διαχείρισης μαύρο μυστικό στην καρδιά του. 1 σεζόν διαθέσιμη.

Διάβασε επίσης: Δεσμοί, αίματος

Κι αυτά που ήταν στο φετινό μας top-10



«BoJack Horseman»

Μια σατιρική σπουδή πάνω στην κατάθλιψη ή/και στον κόσμο της showbiz. Είναι πιο ταιριαστό από ό,τι ακούγεται. Επίσης ο πρωταγωνιστής είναι άλογο. 2 σεζόν διαθέσιμες.

Διάβασε επίσης: Το νούμερο 3



«Jessica Jones»

Η πιο ξεχωριστή υπερηρωική σειρά στην τηλεόραση μιλάει για το μετατραυματικό στρες μιας abusive σχέσης, έχει για πρωταγωνίστρια της Κρύστεν Ρίτερ ως πιο σκοτεινή Μπάφι και για κακό τον ανατριχιαστικό Ντέιβιντ Τέναντ ως ενσάρκωση ενός εφιαλτικά εκτός ελέγχου αρσενικού εγώ. 1 σεζόν διαθέσιμη.

Διάβασε επίσης: Το νούμερο 8



«Sense8»

Τα αδέρφια Γουατσόφσκι και ο Τζο Μάικλ Στραζίνσκι φαντάζονται την ανθρωπότητα χωρίς σύνορα, χωρίς φύλα, χωρίς προκαθορισμένα όρια, σαν ένα. 1 σεζόν διαθέσιμη.

[via]

Σχόλια