Nike HyperAdapt 1.0: Τα Nike από το 'Back to the Future' ανακοινώθηκαν [Video]

Η πρώτη εικόνα μας από τα HyperAdapt 1.0 προέρχεται από την γνωστή ταινίαBack to the Future του 1989 και τα φορούσε ο Marty McFly. Tα υποδήματα που δένονται μόνα τους δεν είναι πλέον επιστημονική φαντασία, αλλά πραγματικότητα, καθώς η Nike τα ανακοίνωσε επίσημα.
Τα HyperAdapt 1.0 δεν χρησιμοποιούν κορδόνια, αλλά mini τροχαλίες που κινούνται με ενέργεια από μπαταρίες.Ο χρήστης «μπαίνει» μέσα στα παπούτσια και οι ενσωματωμένοι σε αυτά αισθητήρες αντιλαμβάνονται την κατανομή του βάρους του,πόσο βαρύς είναι και το ύψος του. Τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για να...

σφίξει το παπούτσι γύρω από το πόδι μέσω των mini τροχαλιών.Nike HyperAdapt 1.0
Αυτός που τα φοράει μπορεί να ρυθμίσει το πόσο σφιχτά θα είναι μεπλήκτρα +/–.Τα Nike HyperAdapt 1.0 χρησιμοποιούν μπαταρία, η οποία βρίσκεται στο κάτω μέρος του υποδήματος χρειάζεται φόρτιση κάθε δύο εβδομάδες. Όταν είναι φορτισμένη το χρώμα της είναι μπλε.


Μετά από μερικές φορές χρήσης, τα Nike HyperAdapt 1.0 μαθαίνουν τις προτιμήσεις του χρήστη και ρυθμίζονται μόνα τους στις προτιμήσεις αυτού που τα φοράει, όπως μια προηγμένη θέση οδήγησης ενός πολυτελούς αυτοκινήτου.


Το επόμενο... βήμα είναι τα HyperAdapt να συλλέγουν βιομετρικάδεδομένα από τον χρήστη και να τα συνδυάζουν με άλλα wearablesτης Nike για τη δημιουργία ενός διαδραστικού οικοσυστήματος «περιφερειακών» ενδυμάτων.



Η Nike δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τιμές και διαθεσιμότητες στις επιμέρους αγορές.




Σχόλια