Εφαρμογές Android και iOS στα Windows 10 !!!

H Microsoft ανοίγει την πόρτα στις εφαρμογές Android και iOS, για τα Windows 10, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε στο πλαίσιο του συνεδρίου Build 2015.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, οι εφαρμογές θα λειτουργούν με τις υπηρεσίες της εταιρείας, όπως είναι για παράδειγμα το Bing Maps και όχι οι αντίστοιχες υπηρεσίες της Google, στις περιπτώσεις των εφαρμογών που προέρχονται από το Android, ενώ θα μπορεί κανείς να τις κατεβάζει από το...
Windows Store και όχι από τα αντίστοιχα καταστήματα εφαρμογών των άλλων λειτουργικών συστημάτων.
Για να είμαστε πιο ακριβείς, οι developers θα μπορούν να μετατρέπουν με εύκολο τρόπο τον κώδικα των εφαρμογών τους, έτσι ώστε να μπορούν εκείνες να λειτουργούν ως universal apps στα Windows 10.
Το Verge σημειώνει ότι η διαδικασία θα είναι ανάλογη με εκείνη που ακολουθεί η Amazon με τις Android εφαρμογές, ενώ αναμένεται να είναι σχετικά απλή για κάθε developer, προκειμένου να μπορεί να γίνεται γρήγορα για κάθε εφαρμογή. Θα υπάρχουν διαθέσιμα τα αντίστοιχα εργαλεία για τους developers για κάθε λειτουργικό έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες μετατροπές.

Το σχετικό Software Development Kit θα κάνει χρήση της γλώσσας Objective C για τις iOS apps, της Java και C++ για τις Android apps, του .ΝΕΤ code για τις εφαρμογές Windows desktop και του web κώδικα για online υπηρεσίες.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο για τους developers είναι το γεγονός ότι εφαρμογές τρίτων θα μπορούν να δημιουργήσουν επεκτάσεις που θα χρησιμοποιούν το Office της εταιρείας, έτσι ώστε να είναι εφικτό για μία άλλη εφαρμογή να ανοίγει μία λειτουργία του Microsoft Office. Στο Build 2015, η Microsoft έδειξε την εφαρμογή του Uber που έδινε στον χρήστη τη δυνατότητα να δει απευθείας στο χάρτη μία τοποθεσία από ένα email.

Σχόλια