Το νέο Battlefield ξεκινά αντάρτικο πόλης !!! [videos]

Το νέο Battlefield ξεκινά αντάρτικο πόλης...!!!
Η εταιρεία ήθελε να αναπαραστήσει την πιο σύγχρονη εκδοχή "πολέμου". Τα κατάφερε και μάλιστα με τον πιο έξυπνο τρόπο.
Τα δεδομένα έχουν ως εξής. Περιμέναμε την 13η εκδοχή του Battlefield, ενός από τα πιο επιτυχημένα franchise στην ιστορία των first-person shooter. Και την περιμέναμε να ανακοινωθεί στην Ε3 που έρχεται σε λίγες ημέρες. Μόνο που κάποιος (αν όχι η ίδια η EA Sports) φρόντισε να διαρρεύσει τα νέα για το επόμενο Battlefield μαζί με κάποια βίντεο λίγες ημέρες νωρίτερα.
Το πονηρό μυαλό θα πει ότι οι ίδιοι διέρρευσαν το προϊόν. Όχι για ρόλους δημοσκοπικούς, όπως κάνουν οι πολιτικοί αλλά για να δημιουργήσουν ένα...

buzz για το παιχνίδι πριν καν ξεκινήσει η Ε3 και το Battlefield χαθεί μέσα σε άλλες ανακοινώσεις και εκπλήξεις. Κάποιος άλλος θα πει ότι έγινε απλά μια διαρροή και κρίμα που δεν είδαμε το νέο παιχνίδι σε πρώτη προβολή σε όλο του το μεγαλείο στην έκθεση.



Κλέφτες κι αστυνόμοι


Το νέο Battlefield, όπως και να 'χει, είναι γεγονός. Θα λέγεται Battlefield: Hardline και θα έχει σαν κεντρική ιδέα το δίπτυχο κλέφτες και αστυνόμοι. Μόνο που στην σύγχρονη εποχή οι κλέφτες δεν είναι απλοί κλέφτες και οι αστυνόμοι δεν είναι απλά τα όργανα της τάξης.

Για να μην πούμε τι συνθήματα θα γράφονταν στους τοίχους αν υπήρχε αυτή η επιλογή. Όπως σε κάθε παιχνίδι το οποίο εμπλέκει ας πούμε Αφγανούς και Ιρακινούς, βλέπεις στα forum ανθρώπους να βγάζουν το πολιτικό τους κόμπλεξ, έτσι θεωρώ ότι θα γίνει και σε ένα παιχνίδι που δίνεις στους "παρανόμους" ένα μπαζούκας και τους προκαλείς να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς. Αλλά ας αφήσουμε στην άκρη τη δική μας απαισιοδοξία.



Να πω ότι θεωρώ ευφυέστατη την επιλογή της θεματολογίας. Υπήρχε ένα αδιέξοδο στην συνέχεια της σειράς και το να κάνεις scale down σε επίπεδο πόλεων ήταν το αμέσως επόμενο βήμα μετά τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.




Η υπόθεση θυμίζει λίγο Grand Theft Auto. Τουλάχιστον στο Single Player επίπεδο που είσαι ένας πρώην αστυνομικός που θέλει να πάρει εκδίκηση από ένα καρτέλ και βρίσκεσαι στα όρια της παρανομίας. Και μην σου πω ότι μου θυμίζει και λίγο Need for Speed σε κάποιες περιπτώσεις.




Το θετικό είναι ότι η μαγεία του Battlefield μεταφέρεται σε ένα πιο σύγχρονο αλλά και πολύ πιο "κανονικό" περιβάλλον. Και αυτό από μόνο του είναι κάτι που σε ψήνει πάρα πολύ για να το αποκτήσεις.


[via]

Σχόλια