Νέα τεχνολογία σύνδεσης υπολογιστή – ποντίκι – trackpad από την Apple!

Πως μπορείτε να επιτύχετε την μέγιστη ταχύτητα συνεργασίας ενός υπολογιστή ενός ποντικιού και του trackpad? Η απάντηση της Apple είναι πως αυτο μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν συνδεθούν οι δυο αισθητήρες κίνησης της συσκευής και προσαρμοσθούν στο σύστημα.
Μια τέτοια ευρεσιτεχνία καταχωρήθηκε σήμερα απο την εταιρεία.
Η αίτηση της καταχώρησης της ευρεσιτεχνίας δημοσιεύθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Γραφείο κατοχύρωσης, με τίτλο...
‘Hybrid Inertial and Touch Sensing Input Device’.
Η ουσία της ευρεσιτεχνίας είναι η σύνδεση των αισθητήρων με την ηλεκτρονική έξοδο της συσκευής, από όπου μπορεί να έχει συνδεθεί επίσης και εσωτερικός αισθητήρας αλλά και αισθητήρας αφής.

Η Apple εξηγεί σχετικά:
The method includes receiving inputs from an inertial sensor and a touch sensor, and dynamically adjusting a velocity estimate of the electronic input device based on weighting or predetermined thresholds of the inputs to maximize a tracking range of the input device.

Αν και η παρούσα τεχνολογία θα μπορούσε να δώσει στην Apple την δυνατότητα να προσθέσει κάτι τέτοιο δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως πρόκειται και να το κάνει.
Καθώς όμως η εταιρεία αναπτύσσει όλο και περισσότερο την τεχνολογία της στους φορητούς υπολογιστές όπου δεν υπάρχει πολύς χώρος μια τέτοια λειτουργία θα αποδειχθεί πολύτιμη.

Σχόλια