Νέα απάτη phishing στοχεύει το Facebook.

Αρκετές συμβουλές έχουν δημοσιευθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών σε ιστοσελίδες όπως Scambook, Hoax Slayer και Facecrooks, σχετικά με μια νέα απάτη phishing στο Facebook.
Όλα ξεκινούν με ένα μήνυμα που υποτίθεται ότι προέρχεται από το κοινωνικό δίκτυο και ενημερώνει τους δικαιούχους σχετικά με ένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας που ονομάζεται “Facebook Fan Page Verification Program”
Οι χρήστες καλούνται να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία επαλήθευσης  που απαιτείται, προκειμένου να μην διακοπεί η λειτουργία των Fan Pages που αυτοί διατηρούν.

Στην συνέχεια οι χρήστες μεταφέρονται...
σε μια ψευδή ιστοσελίδα όπου ζητούνται οι διευθύνσεις URL των σελίδων τους, οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι κωδικοί πρόσβασης, και ένας κωδικός “transferring code”. ( Ο δεκαψήφιος κωδικός  που οι χρήστες καλούνται να συμπληρώσουν, θα αποτελεί και την νέα φράση κλειδί για την πραγματοποίηση αλλαγών στο Fan Page).
Τα στοιχεία που εισάγουν οι χρήστες αποθηκεύονται σε ένα διακομιστή που ελέγχεται από εγκληματίες, οι οποίοι μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στους λογαριασμούς των θυμάτων.
Η ψευδής ενημέρωση που λαμβάνουν οι χρήστες αναφέρει:
“Έχετε λάβει αυτό το μήνυμα για να ενημερωθείτε για το νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας του Facebook που ονομάζεται “Facebook Fan Page Verification Program”. Έπειτα από την υποκλοπή πολλαπλών Fan Pages τον τελευταίο καιρό, που οδήγησε σε οριστική διαγραφή τους, καταλήξαμε σε μια πρωτότυπη λύση για την ασφάλεια των Fan Pages.
Η σελίδα σας πληροί τις προϋποθέσεις για αυτό το πρόγραμμα, καθώς αριθμεί πολλά likes και παρέχει υψηλής ποιότητας περιεχόμενο. Για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία θα πρέπει να επιλέξετε ένα 10-ψήφιο αριθμό, ως κωδικό ασφαλείας”.
To μήνυμα επίσης αναφέρει ότι “η διαδικασία είναι ανοιχτή μόνο μέχρι τις 30.05.2013 και είναι υποχρεωτικό να ολοκληρωθεί.  Σε αντίθετη περίπτωση το Fan Page του χρήστη θα ανασταλεί οριστικά, καθώς δεν θεωρείται ασφαλές για το ευρύ κοινό”.
[via]

Σχόλια