Tablets: Ακόμη πρώτα τα iPad, τα Android απειλούν, τα Windows στο 7,1%.

Η Microsoft άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία της στην αγορά των tablets, αφού κατάφερε να φτάσει σε μερίδιο το7,1% με τα Surface, ενώ το Android αναπτύσσεται εκρηκτικά, απειλώντας τα iPad.
Τα στοιχεία αφορούν στις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου της χρονιάς, όπως τα δημοσίευσε η Strategy Analytics, στα οποία η Apple με 19,5 εκατομμύρια συσκευές και ποσοστό 48,2%εξακολουθεί να κυριαρχεί και να βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Το ερώτημα είναι για πόσο, αφού οι συσκευές με Android ...
πώλησαν 17,6 εκ. συσκευές και με ποσοστό 43,4% βρίσκονται πλέον πολύ κοντά στα iPad και αναμένεται να τα ξεπεράσουν σύντομα.

Οι συσκευές με Windows βρίσκονται στην τρίτη θέση με μερίδιο αγοράς 7,1% και πωλήσεις 3 εκ. τεμαχίων. Μία επίδοση που μπορεί να καταγραφεί και ως θετική για την εταιρεία, σίγουρα όμως δεν είναι για πανηγυρισμούς. Είναι μάλλον νωρίς ακόμα για να αποφανθούμε πόσο επιτυχημένο τελικά θα αποδειχθεί το εγχείρημα της εταιρείας, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως πρόσφατα ξεκίνησαν στην αγορά να διατίθενται και μοντέλατρίτων κατασκευαστών, τα οποία αναμένεται να βοηθήσουν τις πωλήσεις.  

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, συγκριτικά και με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012 στον πίνακα που ακολουθεί.

Σχόλια