Η NASA έστειλε τρία Smartphone στο διάστημα!!!

Η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος NASA ανακοίνωσε ότι έστειλε τρία «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα στο διάστημα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα τής εφημερίδας Huffington Post.

Τα τρία κινητά- δορυφόροι τέθηκαν σε τροχιά σε απόσταση 241 χιλιομέτρων από τη Γη και έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφίσουν τον πλανήτη από το διάστημα. Όπως γνωστοποίησε η NASA, πρόκειται για τρία μοντέλα HTC Nexus One.

Ο σκοπός της διαστημικής εκτόξευσης των τριών «έξυπνων» κινητών είναι...

επιστημονικός, όσο περίεργο κι αν ακούγεται. Στόχος του σχετικού προγράμματος είναι η δημιουργία δορυφόρων με κόστος μικρότερο των 10.000 δολαρίων.

Με λίγα λόγια, η NASA επιθυμεί να δοκιμάσει εάν τα κινητά τηλέφωνα μπορούν -σε συνθήκες διαστήματος- να λειτουργήσουν ως «εγκέφαλοι» των νέων οικονομικών δορυφόρων.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν οι Λος Άντζελες Τάιμς, ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί γιατί η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος επέλεξε να χρησιμοποιήσει τρία ίδια μοντέλα για το πείραμα. Και μάλιστα, το συγκεκριμένο HTC Nexus One, του οποίου η παραγωγή έχει σταματήσει.

Το 2011, η NASA έστειλε δύο «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα iPhone στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Τότε, έγινε γνωστό ότι οι συσκευές δοκιμάστηκαν σε συνθήκες διαστημικές, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν μπορούν να λειτουργήσουν εκτός Γης.


[via]

Σχόλια