Το ...MacBook Pro είναι το πιο αξιόπιστο Windows PC που μπορείτε να αγοράσετε!?!


Έρευνα της Soluto, μια cloud υπηρεσία διαχείρισης υπολογιστών με μια τεράστια βάση εκατομμυρίων δεδομένων για crashes και προβλημάτων απόδοσης, δείχνει ότι το πιο αξιόπιστο Windows PC που μπορεί να αγοράσει κανείς είναι το …MacBook Pro 13-inch.
Τα δεδομένα της έρευνας προέρχονται από τους πρώτους τρεις μήνες του 2013 από 150.000 φορητούς υπολογιστές επιλέγοντας τα μοντέλα που μπορεί κανείς να αγοράσει σήμερα με Windows 7 (89 τοις εκατό του συνόλου) ή Windows 8 (11 τοις εκατό). Συγκεντρώθηκαν, λοιπόν, 49 μοντέλα με την πλειοψηφία της λίστας να προέρχεται από...
την HP ακολουθούμενη από τις Lenovo, Dell, Samsung, ASUS, Acer, Toshiba και Apple.
Την καλύτερη βαθμολογία συγκέντρωσε το MacBook Pro 13-inch (mid-2012) με 1.05, βαθμός που αποτελείται από crashes προγραμμάτων, κολλήματα, boot time, background processes, BSODs κτλπ. Θα παρατηρήσετε ότι στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Acer ενώ από την πρώτη δεκάδα απουσιάζουν εντελώς οι HP, Asus και Samsung. Την μεγαλύτερη παρουσία στο Top 10 έχει η Dell με πέντε μοντέλα!

Ο λόγος για τα αποτελέσματα αυτά φαίνεται ότι είναι απλός, σύμφωνα πάντα με την Soluto: πρόκειται για το περιβόητο …crapware. Δηλαδή, λογισμικό που εγκαθιστούν οι εταιρείες μαζί με το Windows παρέχοντας κάποιες επιπρόσθετες λειτουργίες, οι οποίες αποδεικνύεται ότι δεν είναι και τόσο αξιόπιστες. Τα μηχανήματα που περιλαμβάνονται στη λίστα είτε έχουν clean install του Windows είτε περιέχουν μικρό αριθμό αυτού του επιπρόσθετου λογισμικού.
Φυσικά, η επιλογή ενός Mac αποκλειστικά για χρήση σε περιβάλλον Windows δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος αξιοποίησης του υπολογιστή. Καταρχήν, η τιμή είναι αρκετά υψηλότερη από τα αντίστοιχα Windows PCs της λίστας ενώ υπάρχουν και άλλοι παράγοντες (βάρος, μέγεθος, trackpad, drivers κτλπ) που θα πρέπει να έχει πάντα κάποιος υπόψιν του προτού πάρει την απόφαση αυτή. Εάν παρόλα αυτά σκέφτεστε να αγοράσετε καινούργιο υπολογιστή η πλήρης έκθεση της Soluto εδώ θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη.

Σχόλια