Google εναντίον Facebook, αναβάθμιση μόνο μέσα από Google Play.

Δεν χρειάστηκε πολύ για να γίνει το κακό. Η κόντρα μεταξύ Google και Facebook ξεκίνησε στο Android, με το Google να αλλάζει τους όρους χρήσης του Google Play ώστε να προστατέψει το μαγαζί του.
Αμέσως μετά την παρουσίαση του Facebook Home και αφού ο Eric Schmidt δήλωσε ότι το λατρεύει, άρχισαν τα προβλήματα. Μέχρι σήμερα το Facebook μπορούσε να αναβαθμίσει τo Facebook app για Android παρακάμπτοντας το Google Play Store. 
Κάθε νέα έκδοση πέρναγε μέσα από το ίδιο το Facebook app και έτσι οι χρήστες είχαν την τελευταία έκδοση χωρίς την παρουσία του “ενδιάμεσου” Google Play.
Μαντέψτε τι έγινε στην συνέχεια. Το Google άλλαξε τους όρους χρήσης του Play και πλέον ...
απαγορεύει αυτό ακριβώς που κάνει το Facebook. Όλες οι ενημερωμένες εκδόσεις και οι αναβαθμίσεις θα πρέπει να γίνονται μέσα από τους μηχανισμούς update του Google Play.
Οι νέοι όροι χρήσης αναφέρουν: “An app downloaded from Google Play may not modify, replace or update its own APK binary code using any method other than Google Play’s update mechanism”.
Είναι ξεκάθαρο πλέον. Ακόμα και αν το Facebook θέλει να βελτιώνει το Facebook app 10 φορές την μέρα, τα update πρέπει να περνάνε μέσα από το Play Store. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στο App Store για εφαρμογές iPhone και iPad. Είναι λογικό άλλωστε το Google να κάνει ό,τι μπορεί για να προστατέψει το “μαγαζί” του και να εμποδίσει το Facebook να κάνει ό,τι θέλει. Σήμερα το Facebook, αύριο το Instagram, αργότερα τα Android games και πάει λέγοντας.

Σχόλια