Google Maps Engine Lite, φτιάξε τους δικούς σου χάρτες

Η νέα υπηρεσία του Google παρουσιάζεται σε beta και έχει τελικό σκοπό να αντικαταστήσει το My Maps στο Google Maps. Φτιάξε τους δικούς σου χάρτες πιο εύκολα και γρήγορα από ποτέ.
Η νέα πλατφόρμα του Google Maps Engine Lite δεν είναι και τόσο νέα. Αλλά είναι Lite και θέλει να καλύψει τις ανάγκες και των μη επαγγελματιών του είδους. Χρησιμοποιώντας την δύναμη του cloud και του Google Maps Engine για επιχειρήσεις, η Lite έκδοση προσπαθεί να είναι το ίδιο “δυνατή” αλλά και εύκολη στην χρήση...
MAPS ENGINE LITE, ΤΟ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ MAY MAPS ΣΤΟ GOOGLE MAPS
Ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει και αν αποθηκεύσει τους δικούς του χάρτες. Με τα εργαλεία που προσφέρει το Google Maps Engine Lite ή με δεδομένα που έχει ήδη έτοιμα από ένα αρχείο Excel με συντεταγμένες. Δίνεται η επιλογή για 9 διαφορετικούς τύπους χαρτών όπως: δορυφορική εικόνα, atlas, μορφολογία κλπ. Δυστυχώς τα δεδομένα / layer με πληροφορίες στο Maps Engine Lite για την Ελλάδα δεν είναι πλήρως διαθέσιμα προς το παρόν.
Φυσικά κάθε χάρτης μπορεί να αποθηκευτεί και να μοιραστεί σε φίλους και γνωστούς. Αρκεί η όλη δουλειά να μην γίνεται για επαγγελματικούς σκοπούς. Πως θα κρίνει και θα καταλάβει το Google τι ακριβώς συμβαίνει παραμένει άγνωστο. Υπομονή μέχρι το My Maps στο Google Maps ενσωματωθεί πλήρως με το Maps Engine Lite. Για να ξεκινήσετε τις δοκιμές κάνετε κλικ εδώ.

Σχόλια