H Facebook σκοπεύει να ανακοινώσει το δικό της smartphone στις 4 Απριλίου?

Οι φήμες ότι η Facebook θα κυκλοφορήσει το δικό της smartphone για να ανταγωνιστεί το iPhone και το Samsung Galaxy S3 υπάρχουν εδώ και ένα χρόνο, ωστόσο δεν πίστευε κανένας, όχι μέχρι τώρα.
Η Facebook έστειλε χθες προσκλήσεις για μια εκδήλωση που ετοιμάζει στα κεντρικά της στις 4 Απριλίου, όπου μάλλον θα παρουσιάσει το δικό της smartphone που θα είναι σε συνεργασία με την HTC.
Σύμφωνα με το The New York Times, το smartphone της Facebook θα τρέχει...
μια ειδική έκδοση του Android ενώ φυσικά η ενσωμάτωση του κοινωνικού δικτύου θα είναι εμφανής παντού. Το hardware το έχει αναλάβει η HTC, αν και πέρυσι η Facebook είχε προσλάβει μερικούς παλιούς μηχανικούς της Apple που είχαν δουλέψει πάνω στο iPhone ώστε να τη βοηθήσουν.

Η εκδήλωση στις 4 Απριλίου θα είναι η τρίτη για φέτος της Facebook. Άτομα γνώριμα με το θέμα λένε πως όταν ανοίγει κάποιος τη συσκευή εμφανίζει αυτόματα το προφίλ του χρήστη, ενώ θα έχει προεγκατεστημένες εφαρμογές όπως την Facebook Camera και τη Facebook Messenger.
Με 650 εκατομμύρια mobile χρήστες είναι λογικό η Facebook να κάνει τέτοια κίνηση διότι είναι σχεδόν σίγουρο ότι αρκετοί θα αγοράσουν τη συσκευή της. Ωστόσο, η δικιά μας απορία είναι, δεν θα βαρεθούν να χρησιμοποιούν συνέχεια το Facebook; Με μια συσκευή που τα πάντα θα έχουν να κάνουν γύρο από το κοινωνικό δίκτυο, πόσος χρόνος θα χρειαστεί μέχρι κάποιος να τα παρατήσει και τα δυο;

Σχόλια