Πως να ορίσετε προεπιλεγμένες εφαρμογές στο Android

Oι Αndroid default apps, δουλεύουν με παρόμοιο τρόπο με εκείνους στον υπολογιστή σας. Όταν κάνετε κλικ σε ένα σύνδεσμο ή προσπαθείτε να ανοίξετε ένα αρχείο, το τηλέφωνό σας υποθέτει ότι θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια προεπιλεγμένη εφαρμογή για την ολοκλήρωση της ενέργειας. Αλλά τι γίνεται αν θέλετε να ορίσετε κάποια άλλη εφαρμογή που έχετε κατεβάσει και θέλετε να χρησιμοποιείτε ως προεπιλεγμένη;
Υπάρχει ένας χειροκίνητος τρόπος για να ορίσετε τις προεπιλεγμένες εφαρμογές στο Android και μια εφαρμογή στο κατάστημα Google Play (και στα υπόλοιπα) για να σας βοηθήσει να κάνετε το ίδιο πράγμα. Παρακάτω είναι μια περιγραφή των δύο μεθόδων:.....

1. Χειροκίνητη επιλογή των προεπιλεγμένων εφαρμογών:

Όταν μια εφαρμογή έχει οριστεί ως default app, (όπως το πρόγραμμα περιήγησης σας, για παράδειγμα), θα πρέπει πρώτα να το αφαιρέσετε πριν μπορείτε να ορίσετε ένα νέο app ως προεπιλογή.
Για να καθαρίσετε τις προεπιλογές, θα πρέπει να πάτε στο “Ρυθμίσεις > Διαχείριση Εφαρμογών και στη συνέχεια, αναζητήστε το app:
app3
Στο παράδειγμα μας, ο Chrome χρησιμοποιείται ως default browser. Κάνοντας tap στο Application Manger, θα εμφανίσει τις επιλογές για να απεγκαταστήσετε, καθαρισμό των data και μερικά άλλα.
Εκεί, θα κάνετε tap, στην επιλογή: Clear Defaults (Εκκαθάριση προεπιλογών):
1Clear Defaults
Κάνοντας αυτή την ενέργεια, θα σας ρωτήσει ποιο πρόγραμμα θέλετε να ορίσετε ως default στη θέση του. Υποθέτουμε πως έχετε ήδη κατεβάσει κάποιον η κάποιους άλλους browsers στη συσκευή σας. Αν ανοίξετε αυτόν τον broweser (η όποια άλλη εφαρμογη) και έχοντας πριν καταργήσει την default, θα σας ρωτήσει αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτή την εφαρμογή ως default.
Η να επιλέξετε απ’ ευθείας την εφαρμογή που θέλετε (στο παράδειγμα μας, κάποιον browser η κάποιον Media player):
defaultplayerandroid default apps change
Συνοπτικά δηλαδή, η παραπάνω διαδικασία, έχοντας ως παράδειγμα την αλλαγη ενός launher, είναι αυτή:
3
Στις νέες εκδόσεις Android, θα δείτε τις επιλογές:
  1. Just Once (μόνο τώρα)
  2. Always (πάντα)
android default apps change
Ιδιαίτερα αν βάζετε launchers, καλό είναι να επιλέγετε τη πρώτη επιλογή, μέχρι να τους δοκιμάσετε πλήρως.

2. Μέσω εφαρμογής: Default App Manager Lite:

Default App Manager Lite
Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε τα παραπάνω, μέσω μιας εφαρμογής που με κάποια tap, μπορείτε να ορίσετε εσείς τις default apps της επιλογής σας και όποτε θέλετε να επεμβαίνετε για αλλαγές.
Το Default App Manager Lite, είναι μια από τις πιο απλές που υπάρχουν. Η παρούσα εφαρμογή καθιστά τη διαδικασία λίγο ευκολότερη, δίνοντας σας μια λίστα με διάφορες κατηγορίες, όπως: Browser, Audio, Calendar, Emailκαι άλλα κάνοντας την επιλογή και μελλοντική επέμβαση ταχύτατη, με ελάχιστα tap. Ξεκινώντας την εφαρμογή, θα δείτε μια μεγάλη λίστα από ό, τι το τηλέφωνό σας μπορεί να ανοίξει. Η λίστα, όπως είπαμε, είναι κατηγοριοποιημένη, για εύκολη εύρεση και επιλογές, με ορισμένους τύπους αρχείων όπως: .xlsx και PDF για εκεί. Δίπλα από το είδος της κατηγορίας, θα δείτε είτε το όνομα του app, είτε την ένδειξη: default app η No Default App:
Default App Manager Lite.Default App Manager Lite.
Αν υπάρχει μια εφαρμογή οριστεί ως προεπιλογή και θέλετε να την αλλάξετε, κάντε κλικ στην καρτέλα (tab)κατηγορία (category). Μέσα θα είναι όλες οι πιθανές εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:
b
Θα χρειαστεί να καθαρίσετε τις προεπιλογές πρώτα. Κάνοντας κλικ στο κουμπί: Clear Default, θα σας μεταφέρει στο Application Manager section των ρυθμίσεων. Από εδώ, η διαδικασία είναι η ίδια. Όταν την εκκαθάριση των προεπιλογών, πατήστε το κουμπί: Πίσω (back):
Application Manager
Μετά την εκκαθάριση των προεπιλογών, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί: Set Default (Ορισμός προεπιλογής). Θα σας ζητηθεί να επιλέξετε την εφαρμογή που θέλετε να είναι η προεπιλογή για αυτήν την ενέργεια. Επιλέξτε την και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή: Always η Set as Default (Πάντα ή Ορισμός ως προεπιλογή). Επιβεβαιώστε αν χρειαστεί:
app
Μόλις έχετε το default app set, μπορείτε να προχωρήσουμε σε οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες που θα θέλατε να αλλάξετε:
default app set
Πλέον αυτές θα είναι προεπιλεγμένες σας εφαρμογές. Ανά πάσα στιγμή, με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να επέμβετε και να ορίσετε άλλες, εύκολα και γρήγορα.
  • Απαιτεί Android: 2.1 και νεότερες εκδόσεις
  • Μέγεθος: 940k
  • Τιμή: Δωρεάν
► Εγκαταστήστε τον από το GooglePlay η το AppBrain:
Έχει και μια pro έκδοση, έναντι 0,76 €, μα νομίζω είναι υπερβολή, να πληρώσει κάποιος για κάτι τέτοιο (από την άλλη, ποτέ δεν ξέρεις).
ch1
Η επιλογή είναι δική σας, τι θα χρησιμοποιήσετε. Ενώ η διαδικασία είναι σχεδόν η ίδια η εφαρμογή θα σας βοηθήσει στον καθορισμό των προεπιλεγμένων apps και θα βάλει τα πάντα σε ένα μέρος. Αυτό εξοικονομεί χρόνο και είναι πιο εύκολο για μη εξοικειωμένους με την συσκευή τους χρήστες. Βέβαια το μειονέκτημα, είναι η εγκατάσταση μιας ακόμα εφαρμογής…

Σχόλια