Leap Motion, για να παίζεις τις εφαρμογές στα δάχτυλα!

Το Leap Motion είναι έτοιμο προς πώληση. Επιτέλους, οι υπεύθυνοι της εταιρίας που κατασκεύασετο Leap Motion μπορούν να λάβουν παραγγελίες και να στείλουν αυτή την απίθανη συσκευή παντού, σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Όταν μιλάμε για το Leap Motion φανταστείτε το εξής. 
Μιλάμε για μία συσκευή σε μέγεθος περίπου ενός USB Stick (ίσως και λίγο μεγαλύτερο) το οποίο το τοποθετείτε μπροστά στην οθόνη ( δείτε το βίντεο )
Αυτό που κάνει το Leap Motion μοιάζει περίπου με αυτό που κάνει και το Microsoft Kinect, “αισθάνεται” τις κινήσεις που κάνουμε με τα χέρια μας και τις αποδίδει άμεσα στην οθόνη μας. Μπορεί να “καταλάβει” τις κινήσεις και των 5 δαχτύλων μας και μάλιστα είναι τόσο ευαίσθητο που κόντρα στο Microsoft Kinect λέγεται πώς είναι περίπου 200 φορές πιο  υπερευαίσθητο στις κινήσεις ενός χεριού και των δακτύλων (!)...

AIRSPACE

Η εταιρία που κατασκεύασε το Leap Motion έχει κάνει την απαραίτητη μελέτη και έχει φτιάξει το δικό της app store (το λεγόμενο AirSpace) οπου εκεί θα μπορεί να βρεί ο καθένας μας όλες αυτές τις εφαρμογές που θα έχουν φτιαχτεί ειδικά για αυτή τη συσκευή. Οι developers που ενδιαφέρθηκαν για αυτό το concept ήταν πολυάριθμοι και η εταιρία του Leap Motion έλεγξε και προσέλαβε τους περισσότερο “ενθουσιασμένους με αυτό concept” αλλά και τους ικανότερους, αυτούς δηλαδή που θα πάρουν τις ιδέες τους και θα τις αποτυπώσουν στην οθόνη του υπολογιστή με την μεγαλύτερη ευκολία. Φτιάχνοντας το δικό του app store το Leap Motion μπορεί να φτιάξει το δικό του “οικοσύστημα” εφαρμογών που θα δίνει την δυνατότητα στους χρήστες του να “παίζουν τις εφαρμογές τους στα δάχτυλα” και όχι μόνο. Μουσική, video games, multimedia, χάρτες, Art applicaitons  και πολλά άλλα μπορούν να ζωντανέψουν με αναρίθμητα Pinch to Zoom, Swipes και Gestures που μπορεί να φανταστεί το μυαλό ενός ανθρώπου (με τη βοήθεια του software που περιλαμβάνεται) και να μετατρέψουν την εμπειρία χειρισμού ενός υπολογιστή και του software σε κάτι εντελώς καινούργιο!

ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ

Για να αγοράσετε το Leap Motion θα πρέπει να βγάλετε απο το πορτοφόλι σας $79 και απο εκεί και πέρα θα πρέπει να πληρώσετε και τα έξοδα μεταφοράς (λόγω του οτι ακόμα το Leap Motion πωλείται μόνο στις ΗΠΑ). Πάντως η Ελλάδα υπάρχει στην φόρμα παραγγελιών της εταιρίας οπότε όποιος ενδιαφέρεται πολύ, θα μπορέσει να το αγοράσει. Σημειωτέον πως η συσκευή λειτουργεί σε PC αλλά και σε Mac. Δείτε το βίντεο, είναι πραγματικά φοβερό το τί μπορεί να κάνει αυτό το “πραγματάκι”…!

Σχόλια